tirsdag 20. desember 2011

En dæsj og sånn passe

I år ble det tre sorter hos oss; pepperkake, brune pinner og halvmåner. Det finnes ikke en jul uten mor Gerd (min farmor) sine sviskefylte halvmåner, disse tørre småkakene fyllt med seige svisker som klistrer seg til tennene..mmm. Det verste er at jeg er ikke sikker på om de er så gode fordi de er gode på smak, eller fordi de hører julen til. Vel, nå er de bakt og vi tar de med opp til svigers så får vi nok svar på det.


Som jeg allerede har nevnt så er dette er av farmors spesialiteter, så oppskriften har jeg fått av henne. Det herlige med slike oppskrifter er at de er så lite nøyaktige.


Her er et lite utdrag fra oppskriften;


"Ta ca 250 gram mel, men du må nok ha i litt mer"


"Ha i litt konjakk, kanskje en kvart dl" ..vel når det gjelder akkurat konjakken så er det noe som sier meg at det vil merkes hvis det blir for meget.



"Ta 2 ss kremfløte, dette skal piskes til krem" ..lettere sagt enn gjort.


"Kjevle den sånn passe tynn, du vet sånn som en lefsedeig" Sikkert forståelig for de som baker lefser.

...og det beste; "Stek på 180 grader til de er ferdige"


Så var det sviskene som skal kokes med vann og sukker. "Her må du knuse de litt med sleiva mens det koker sånn at de deles" Så jeg spurte om de kanskje var like greit å bare kutte de opp litt før koking. "Ja det var jo skikkelig lurt, jeg skal skrive det ned i oppskriftsboka mi"



Herlige mor Gerd! -men halvmåner ble det, og jaggu smakte det jul og.

søndag 18. desember 2011

Den fjerde kosesøndagen

I natt har det dalet ned ennå mere julestemning fra himmelen. Og siden man ikke vet hvor lenge sneen ligger på denne byen, så vi er kjapp å finne fram akebrett og vinterklærne.

Aking, eller siling som man sier på vestlandet, var veldig populært hos denne karen.




Mor selv har funnet en masse bjørkegreiner på bakken. Det ble plutselig mye gøyere å plukke greiner når man slipper å klatre i trær. Planen er å binde God Jul-krans til våre kjekke naboer.





Med røde kinn og frosne fingre gikk vi inn og tente det fjerde lys mens vi drakk gløgg. Jeg elsker advent!




lørdag 17. desember 2011

Røde roser og varme romper!

Hva er romantikk for deg? Roser og søte hjertesjokolader? Du har kanskje en kjæreste som skjemmer deg bort med små kort, en blomsterbukett sånn plutselig uten grunn eller husker datoen for når dere ble et par. For det er vel det vi jenter drømmer om?

Vel, skal ikke legge skjul på at min jølstring mangler det genet der. Men han er verdens mest romantiske likevel! For i dag tidlig mens det ennå var snø i lufta og sola ikke hadde tittet fram så gikk han ut og fjernet is fra bilruten, varmet opp bilen og satte på setevarmeren. Så når jeg skulle til frisøren i morrest kunne jeg starte dagen med en god og varm rompe.

Så vær litt observant i hverdagen, romantikken kan finnes over alt!

Sånn, nok kliss for i dag :)
Alice

tirsdag 13. desember 2011

Lussefrokost

For en deilig morgen! Vi har vært i barnehagen og fått servert ferske lussekatter og nytrekt kaffe..mmm
Spørs om toåringen er like enig, for han var ikke særlig fornøyd med å få på seg hvit kjole og glittergirlander rundt livet. Men etter litt krangling og lovnad om boller til frokost, så gikk han så fint i Luciatoget.


Skulle gjerne sagt at det er jeg som har bakt, men dette bildet er lånt fra den kjente kokken Charlotte Mohn sin side.


Lysgutten vår i kjole og Micke lue. Bare ett år til neste gang, kanskje får vi lurt på han glitter da :)


Ha en fin Lucia-dag og håper det blir noen lussekatter på deg og!

Alice

lørdag 10. desember 2011

Ut å feire kjærligheten!

"Så blir de stående, disse tre;
Tro, håp og kjærlighet.
Men størst blant dem er kjærligheten"




I dag trosser vi førjulsstress og værmelding, for vi skal ut å feire Silvia og Marcus sin store dag. Jeg blir rørt av bare tanken på brudekjole, kyss i kirken og tårevåte taler. Vi håper på en kjempefin dag, og hvis regn i sløret betyr lykke så kan jo bare sludd i sløret være ennå bedre :)¨


Ha en fin lørdag alle sammen, nå skal skjorter strykes og mor skal fiffes!


Alice

tirsdag 6. desember 2011

Jul i hus!

Nå er det ikke bare julepynten som har kommet fram men årets julekaffe er også sikret. Du skjønner jølstringen har vært på jobbreise og kom hjem med en passende førjulsgave til mor. Er jeg ikke heldig?

Kaffen smaker nok godt sammen med disse brune pinnene...mmm :)






Apropos julebakst..jeg vil tørre påstå at jeg fortsatt er for fersk i "voksenlivet" til å ha mine egne julebaksttradisjoner. Så denne førjulstiden skal blant annet brukes til å teste ut julekaker. De brune pinnene er som du ser allerede bakt og stiller som en sterk kandidat til å komme med i mine julebaketradisjoner. Neste ut er sviskefyllte halvmåner, jeg har allerede fått oppskriften av min farmor og gleder meg til å prøve meg på dem.


Toåringen min har stått for pepperkakepynting. Vi klarte å få en pyntet nisse før han oppdaget at pynten var spiselig og at det i tillegg skjulte seg sjokolade inni. Den enslige nissen har dermed fått en kakeboks for seg selv og er fredet fram til den 24 desember.



Så er det julepynten vår da. Dette er vår første jul ute i Morvik og julepynten skal opp på nye plasser, det er lettere sagt enn gjort. Derfor har det kommet inn litt ny pynt, mens nissene tester ut nye lokalisjoner dag for dag.



Denne skjønne ugjen fra Søstrene Grene hadde så lyst å være med meg hjem, hvem kan vel si nei til det blikket? Nå henger den så fin på trollhasselen min og ser ut til å trives.



Dette er favorittnissen min!



En kjøpt vimpel fra Åhlens...




...og en egenprodusert adventsvimpel.



Her er toåringens pakkekalender. Har sett flere som har brukt stige som oppheng og det er jo ganske så dekorativt egentlig. Problemet er at toåringen elsker Postman Pat og alt som har med brev og pakker å gjøre, den står dessverre utsatt til og lever foreløpig et farlig liv.









Nå skal symaskinen til pers og en ny julegave står for tur. Ha en fin 6 desember!


Alice

torsdag 1. desember 2011

Drømmelisten..

Jeg husker da jeg var liten og skrev ønskeliste til jul, det var lister det! Den kunne inneholde alt fra levende dyr til campingvogn, og ønskene var maaange. Det var tider, men mange år har gått og listene har blitt kortere og kortere. Ikke nødvendigvis fordi jeg har så innmari mye, men fordi fornuften og realiteten som følger med voksenlivet har begrenset julegavelistene.


Så i år har jeg skrevet en meget fornuftig ønskeliste på vegne av hele familien. Den inneholder blant annet ny dyne, sausenebb, ullsokker til barne og andre godsaker. Nå derimot er det på tide med en drømmeliste over hva jeg drømmer om skal ligge under årets juletre. Ta en titt og drøm deg bort du og :) Siden høyre ringfinger fortsatt er ledig så denne reven få plass der.


En Cecilie Melli sommerkjole



Det er viktig å ikke fryse på beina så da går vi for et ullteppe.




Heklet puff.


Englespillet som har ringt julen inn hos mor Gerd (min farmor) i alle herrens år. Nå ønsker jeg meg et jeg og, lurer på om de fortsatt er å få tak i?


Sengesett fra By Nord...det er jo nesten på grensen til fornuftig ;)


Slenger på denne skjønne T-skjorten siden noen allikevel har tatt turen innom en By Nord butikk.


Litt blingbling fra Dyrberg Kern.






Tapet fra Scandinavian Surface til småguttene våre.





Ørepynt fra Snö i mange ulike farger.

Denne metallic genseren kan gjerne få varme meg utover vinteren...når jeg tenker meg om så tror jeg faktisk dette er fra Kappahl, så mye mulig den kommer i hus før jul :)




En fyldig og fin hjerteranke som ikke er kresen på miljøet! (jeg har allerede to som ikke vil vokse seg store...)


Ha en fortsatt fin julehandel til dere som ennå ikke er ferdig!


Alice

Litt juleduft..

Aahh du skjønne advenstmorgen med levende lys, en kopp kaffe og dagens adventskalendere på nettet.

Hva syns du om julelykten min? Du skjønner på vei til barnehagen går vi forbi et bittelite skogholt, vel der er iallefall noen trær langs stien. Uansett, der står en flott, grønt og julete grantre og hva er vel ikke mer jul enn granlukt? -Den vil jeg ha inn i stuen min, tenkte jeg. Så her om dagen klarte jeg ikke dy meg og plukket med meg noen kvister. Nå er de surret rundt en blomstervase og står og dufter her på spisebordet. Stemningsfullt er det og :)

Det gjelder å gjøre det ekstra kosete inne når det er så ufyselig ute for tiden.

Ha en fin 1 desember!
Alice